Acasă Recomandări 5 meciuri de fotbal pe care trebuie neapărat să le vezi „pe...

5 meciuri de fotbal pe care trebuie neapărat să le vezi „pe viu”

0
DISTRIBUIȚI


Ești fan al fotbalului și îți place să călătorești? Atunci mai mult ca sigur ai fost măcar tentat să iei un bilet și să vezi un meci din străinătate „pe viu”. Chit că nu echipele nu erau cine știe ce, dar măcar pentru a compara atmosfera din țara respectivă cu cea din România.

Echipa „Blogul de cartier” îți recomandă 5 meciuri pe care trebuie să le vezi „pe viu”. Le-am ales pe baza rivalităților și al atmosferei pe care o creează fanii.

1. AS Roma – Lazio 

”Derby della Capitale” s-a disputat în ultimii ani cu foarte puține trofee ”pe masă”, dar orgoliile au rămas în joc, atât pe teren cât și în tribune. Dacă ești în trecere prin Roma și nimerești în aceeași perioadă cu un Roma – Lazio, nu ezita! Trebuie să recunosc că îți trebuie și puțin noroc ca să prinzi bilete.

2. Partizan Belgrad – Steaua Roșie Belgrad

Derby-ul Serbiei a oferit de foarte multe ori imagini care au făcut înconjurul lumii. Cu coregrafiile fanilor și atmosfera pe care aceștia sunt capabili să o creeze. Cu siguranță este periculos, pentru că știm cu toții ce ”sânge fierbinte” au sârbii, dar merită să îl vezi măcar odată în viață.

3. AC Milan – Inter Milano

Trebuie să menționăm din start că în Italia sunt foarte, foarte multe derby-uri care merită văzute ”pe viu”, cum e ”Derby della Mole”, dintre echipele dintre Torino și Juventus, ”Derby della Lanterna” Genoa – Sampdoria sau chiar ”Derby del Sole” Napoli – Roma, dar le-am selectat pe cele mai ”fierbinți”.

”Derby della Madonnina” așa cum este numit de italieni meciul dintre Milan și Inter Milano a stârnit mereu pasiuni înflăcărate atât pe teren cât și în tribune. Ani de zile cele două s-au luptat pentru trofee pe plan intern și au făcut cinste Italiei în Europa.

4. Borussia Dortmund – Schalke 04

”Revierderby” este chiar de văzut! Pe atât de frumos, dar pe atât de greu de prins un bilet în orice colț al stadionului, pentru că știm cu toții ce pasionați sunt germanii. Fanii lui Dortmund și Schalke se urăsc de moarte de ani buni de zile și este o rivalitate încinsă și pe teren.

5. Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam

Nu poți să vorbești despre suporteri, despre atmosfera creată de fani pe stadioane fără ca măcar să te gândești la olandezi! ”De Klassieker” este un derby de coleție și merită cu siguranță să fie văzut pe viu, mai ales că fanii olandezi ne-au demonstrat de multe ori de ce sunt în stare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.