Acasă Curiozități Sumele SF pentru România! Ce salarii au angajații de la Metrorex

Sumele SF pentru România! Ce salarii au angajații de la Metrorex

0
DISTRIBUIȚI

V-ați întrebat vreodată ce salarii primesc angajații Metrorex, una dintre companiile de stat cu cele mai generoase salarii?

Aflați că peste 80% dintre cei 1,300 de angajați ai Metrorex sunt remunerați, lunar, cu 5.000 de lei. Un venit care, în România, poate fi considerat mai mult decât decent. Bineînțeles, veniturile pot crește odată cu funcția în cadrul Metrorex.

Ce salarii au angajații Metrorex

Cele mai mici salarii variază între 3.000 și 4.000 de lei pe lună, dar există și cazuri de angajați cu venituri de 7.000 de lei pe lună, potrivit unor date publicate de site-ul Hotnews în 2021.

În vârful piramidei sunt, bineînțeles, șefii de serviciu. Cel mai mare salariu, conform sursei citate, este de 14.641 de lei lunar, iar restul salariilor șefilor de serviciu se învârt în jurul sumei de 10.000 de lei.

Nici mecanicii din cadrul Metrorex nu câștigă rău. Salariul ajunge la 6.400 de lei pe lună, la fel și în cazul economiștilor sau inginerilor.

”Este o dublare a cât era acum trei-patru ani, prin 2017. Anul trecut s-au angajat 1300 de oameni la Metrorex, e adevărat că 900 dintre ei sunt pentru capătul liniei M5. În plus, mai sunt încă 300 de angajări, în total cifra cred că de 1300 şi ceva de angajări”, a spus Cătălin Drulă, fostul ministrul al Transporturilor, la vremea respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.