Acasă Mândriile patriei Când va fi gata metroul din Cluj, câte stații va avea și...

Când va fi gata metroul din Cluj, câte stații va avea și cât va costa proiectul

0
DISTRIBUIȚI

S-au făcut primii pași pentru metroul din Cluj! Primarul orașului, Emil Boc, a anunțat că studiul de prefezabilitate pentru grandiosul proiect care va schimba orașul a fost finalizat.

Pentru realizarea acestui proiect se va apela și la fonduri europene. Potrivit estimărilor făcute de experți, magistrala va avea 14,4 kilometri, iar durata de execuție va fi de 11 ani. Dacă lucrurile stau așa și, printr-o minune, proiectul nu va fi finalizat mai devreme, Clujul va deveni al doilea oraș românesc cu metrou aproximativ în 2032.

„Studiul de prefezabilitate pentru metrou e gata, va urma să fie aprobat şi de comuna Floreşti şi înaintat Guvernului. Dezvoltarea zonei metropolitane este foarte importantă din punct de vedere al metroului şi trenului metropolitan.

Sunt 70.000 de maşini pe ruta Floreşti-Cluj în 24 de ore.Metroul va avea o lungime de 14,4 km, 14 staţii, iar costurile sunt de 986 de milioane de euro. Durata de implementare va fi de aproape 11 ani”, spune Boc.

Vrei să citești mai multe articole despre cele mai interesante lucruri petrecute la noi în țară? Pe Blogul de cartier găsești rubrica ”Mândriile patriei”, unde poți vedea cele mai tari articole despre lucrurile petrecute în țară, detalii statistice, topuri în care existăm sau nu existăm, și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.