Acasă Altele Întrebarea capcană cu care managerul a decis să nu mă angajeze

Întrebarea capcană cu care managerul a decis să nu mă angajeze

0
DISTRIBUIȚI

Articolul legat de Elon Musk mi-a adus aminte de o experiență trăită chiar pe propria piele, imediat după ce am terminat facultatea.

O simplă întrebare adresată de unul dintre managerii respectivi (cred eu) i-a făcut pe cei de acolo să-mi spună ”pas”. Încercând să povestesc pe scurt, este vorba despre o companie care se ocupă cu cotele de pariuri.

Adică, mai exact, calculează cotele în funcție de anumiți factori și le monitorizează/schimbă live. Am trecut de primul test cu primul manager (pentru că erau mai mulți, pe mai multe posturi de conducere), am trecut și de al doilea test și am ajuns la ultimul. Aici, managerul respectiv mi-a adresat câteva întrebări, zic eu, simple.

În general, managerii sau șefii, la un interviu de angajare, vor să îți inducă o anumită stare de relaxare, să te facă să râzi, poate te și servesc cu un pahar de apă sau suc ca să-ți spui ”hei, uite că nu e chiar așa de rău”. Doar că astfel de gesturi sunt făcute ca să ”lași garda jos”, cum se spune în popor, să te simți ca la tine acasă, ca și cum ai vorbi cu un prieten.

Apoi a venit o întrebare, care suna cam așa ”Dacă vezi pe cineva că pariază aici, cum ai proceda?”. Ideea era că cei care lucrează acolo nu au voie să folosească platformele lor de pariere, pentru că erau anumite ”cheițe” de care puteau să profite în scop personal. Motiv pentru care nu iti permitea accesul cu telefonul într-o anumită camera din sediu.

Revenind! În naivitatea mea, am dat un răspuns de genul ”N-am treabă cu restul, eu îmi văd de treaba mea”. Și, până la urmă, chiar asta aș fi făcut! Nu o să mă apuc să-mi ”torn” un coleg, doar că nu trebuia să-i spun asta chiar șefului.

După o săptămână urma să primesc un telefon și cei de acolo să îmi spună dacă am fost sau nu selectat. Telefonul nu a mai venit, dar în schimb a venit un mail, formulat elegant, în engleză (nu înțeleg de ce) în care mi-au spus că au ales pe altcineva care se mulează mai bine pe cerințele lor și că îmi urează mult succes.

Deci, ”atenție la neatenție”! Concluzia pe care am tras-o și din articolul precedent. 🙂

POȚI SĂ CITEȘTI ȘI: Pandemia ne-a dat planurile peste cap! România era în topul celor mai căutate locații de vacanță, alături de alte destinații superbe

POȚI SĂ CITEȘTI ȘI: Un oraș din România este inclus în topul celor mai ”sigure” orașe în vreme de pandemie

POȚI SĂ CITEȘTI ȘI: Topul cartierelor din București privind facilitățile educaționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.