Acasă Altele Un cont fals pe rețelele de socializare te poate duce la închisoare!...

Un cont fals pe rețelele de socializare te poate duce la închisoare! Noua lege din România

0
DISTRIBUIȚI

Știai că un cont fals pe rețelele de socializare este o faptă ilegală? Presupun că știai, doar că începând de acum se pedepsește și cu închisoarea.

Înalta Curte a comunicat oficial decizia ca oricine își crează un cont pe rețelele de socializare cu numele altei persoane, pozele acelei persoane și date despre acea persoană poate sta în spatele gratiilor cel puțin un an de zile, iar pedeapsa maximă poate ajungă și până la cinci ani!

Deschiderea unui cont fals pe social media te poate duce la închisoare

După ce te-am informat cu privire la ”Legea antițigănismului”, care poate aduce, de asemenea, pedepse aspre cu închisoarea începând din acest an, acum avem o nouă lege de care, bineînțeles, trebuie să ținem cont cu strictețe.

Oricum, această lege, chiar dacă pare puțin aspră la prima vedere, este cât se poate de normală și, în opinia mea, este doar un alt pas spre normalitatea la care râvnim și de care suntem atât de departe.

Mai jos vă redăm comunicatul emis de Înalta Curte:

“Înalta Curte admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Brașov prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept:

„Dacă fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului (reţea care nu solicită dovezi din care să reiasă folosirea numelui real de către deţinătorul unui cont), furnizând ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date reale vizând această persoană (informaţii, fotografii, imagini video etc.) realizează condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de fals informatic, prevăzută de art. 325 din Codul penal, cu referire la cerinţele ca acţiunea de introducere a unor date informatice să fie realizată fără drept şi, respectiv, să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului” și stabilește că:

Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului”

POȚI SĂ CITEȘTI ȘI: Recomandări Netflix | Filmul care te învață să nu spui niciodată ”NU”

POȚI SĂ CITEȘTI ȘI: Recomandări Netflix | Un film trist de la început până la sfârșit

POȚI SĂ CITEȘTI ȘI: Recomandări Netflix | The Babysitter, filmul care nu este DELOC ceea ce pare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.