Acasă Curiozități Curiozități și statistici pe care nu le-ai fi crezut niciodată

Curiozități și statistici pe care nu le-ai fi crezut niciodată

0
DISTRIBUIȚI
Te-ai fi gândit vreodată că furnicile nu dorm niciodată? Sau că un ochi poate sa fie mai mare decât un creier? Sincer, eu unul nu aveam nici cea mai mică idee. Haideți să rămânem surprinși împreună!
 
1. Emisfera nordică este locuită de aproximativ 90% din populația planetei.
 
2. Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca să reziste pentru cel puțin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei construcții nu se va întări complet decât peste 500 de ani. 
 
3. Daca ții un caras auriu într-o incăpere lipsită de lumină, acesta va deveni, in cele din urmă, alb.
 
4. În provincia Alberta din Canada au fost uciși absolut toți șoarecii. În prezent, este singura provincie din lume în care nu există asemenea rozătoare.
 
5.Te-ai gândit câtă benzina ți-ar trebui ca să poți înconjura planeta cu propriul automobil? Ei bine, in rezervorul unui avion Boeing poate incăpea suficient combustibil încat sa poți face acest lucru de patru ori.
 
6. De fiecare dată când linge un timbru, un om consumă 1/10 dintr-o calorie.
 
7. Unghiile de la degetele mâinilor unui om cresc de patru ori mai repede decât cele de la picioare.
 
8. Se estimeaza că in Rusia există mai multe bancnote de 100 de dolari decât pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
 
9. V-ați întrebat ce a fost mai întai, oul sau găina? Biblia a raspuns deja la această întrebare. Conform Genezei 1:20-22, găina a aparut înaintea oului.
 
10. Cea mai mare piață de desfacere pentru limuzinele BMW 760Li este China. Prețul unei astfel de mașini poate urca până la 200.000 de dolari, mai mult decât câstigă majoritatea cetățenilor chinezi intr-o viață.
 
11. Michael Jordan, celebrul baschetbalist american, câștigă anual din reclamele pentru compania Nike mai mult decât toți muncitorii din fabricile Nike, luați la un loc, din Malaezia.
 
12. Durerea are și ea o unitate de masură. Aceasta se numește “dol” iar instrumentul menit să masoare durerea se numește dolorimetru.
 
13. Cel mai întâlnit nume barbatesc de pe planetă este Mohammed.
 
14. Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pamantul în fiecare minut.
 
15. Februarie 1865 este singura lună din istorie în care nu a fost înregistrată lună plină.
 
16. Ați considerat vreodată ca proiectul romanesc “laptele și cornul” are prea multe hibe? Intr-o școală din Virginia, SUA, elevii cu vârste între 7 si 10 ani au fost serviți, în cadrul unui proiect asemănător, cu cockteiluri margaritas. În urma scandalului de proporții care s-a iscat, a reieșit că distribuitorii produselor confundaseră limonada cu celebrele cockteiluri.
 
17. Vă gandiți să jucați la loterie? Atunci ar trebui să știți că există mult mai multe șanse să muriți în drum spre o reprezentanță a loteriei decât să câștigați marele premiu la oricare dintre loteriile lumii.
 
18. Dacă vorbiți la telefonul mobil timp de o oră, numarul bacteriilor din urechea voastră va creste de cel puțin 700 de ori.
 
19. O femelă de dihor poate muri dacă, odata intrată în călduri, nu iși va gâsi un partener mascul.
 
20. O persoană are in medie 1.460 de vise în fiecare an.
 
21. Absolut toți creveții se nasc masculi. Unii dintre ei devin femele la maturitate.
 
22. Chiar și astazi, 90% din teritoriul Statelor Unite ale Americii este format din terenuri neamenajate sau ferme.
 
23. Cel mai mare restaurant McDonalds se află în… Beijing, China. Acesta se intinde pe o suprafață de 2,6 kilometri pătrați și are nu mai puțin de 29 de case de marcat.
 
24. Un cal adult poate consuma într-un an o cantitate de hrană ce depașește de 7 ori propria sa greutate.
 
25. Cea mai spectaculoasă evoluție a prețurilor pe piața imobiliară s-a înregistrat in Irak. Daca înaintea războiului o casă din Bagdad nu se vindea cu mai mult de 15.000 de dolari, astăzi prețul a urcat până la 150.000 de dolari.
 
26. Plajele de nudiști pot fi periculoase pentru navele care circulă in apropierea lor. Recent, un iaht cu 60 de persoane la bord s-a răsturnat pe țărmul texan al Golfului Mexic dupa ce toți pasagerii s-au ingrămădit pe aceeași parte a navei pentru a vedea nudiștii de pe o plajă din apropiere.
 
27.  Știți câte emailuri se trimit zilnic în toată lumea? Peste 34 de miliarde!!!
 
28. Hawaii se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri în fiecare an.
 
29. Durata care ii ia unui fulg de zapadă ca să ajungă de la nori pana pe suprafața pământului? Cel puțin o ora!
 
30. Credeți că Romania este o țară săracă? Gandiți-vă că una din cinci persoane de pe Terra trăiește cu mai puțin de 1$ pe zi.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.