Acasă Mândriile patriei Două universități din România, în topul celor mai bune din lume

Două universități din România, în topul celor mai bune din lume

0
DISTRIBUIȚI

Învățământul românesc duce România în top. Chiar dacă ne vine greu să credem, o demonstrează Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Potrivit unui clasament marca Quacurelly Symonds World University Rankings 2020, cele două facultăți mai sus menționate au cele mai bune performanțe la nivelul sistemului de învățământ superior românesc. Clasamentul este unul cât se poate de oficial și analizează performanțele a peste 1.000 de universități din întreaga lume.

Șase dimensiuni luate în calcul de QS:

  • Reputația academică
  • Reputația de angajator
  • Numărul de studenți
  • Numărul de citări pentru facultăți
  • Facultăți internaționale 
  • Studenți internaționali


”În ceea ce privește clasamentul QS World University Rankings by Subject, realizat pe domenii fundamentale, Universitatea din București figurează în 10 domenii și subdomenii din cele 53 analizate. În plus, în domeniul „științe ale naturii” (marja 401-450) și subdomeniul „limba și literatura engleză” (marja 251-300), Universitatea din București este singura universitate din România prezentă în clasamentul QS. Nu în ultimul rând, UB este singura universitate din țară clasată în seria 201-250 în QS–University Ranking by Subject 2020 în subdomeniul „lingvistică”.

De asemenea, rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România în domeniul „arte și științe umaniste”, dar și în subdomeniile „chimie” și „fizică și astronomie””, se arată pe site-ul UB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.