Acasă Curiozități Frumusețile din 10 țări ale lumii

Frumusețile din 10 țări ale lumii

0
DISTRIBUIȚI
Gusturile nu se discută. Adevarat! Fiecare țară are, cu siguranță, multe lucruri wow care ar duce-o în topul celor mai frumoase țări din lume. Mai rămâne doar să ne convingem singuri de asta. Frumusetea țărilor poate fi în cultura lor, în monumentele istorice sau în frumusețile naturii. 

Site-ul Life.ro a realizat un astfel de top pe baza unui raport emis de Forumul Economic Mondial. Este un raport de competitivitate în călătorii și turism care are la baza mai multe criterii, de la mediu, siguranță, sănătate, până la resurse naturale,

Regăsim astfel, 10 cele mai frumose țări:

Brazilia. Țara din America de Sud îți încântă privirea cu peisaje naturale, dar și cu construcții grandioase. Maiestoasa cascadă Iguaçu se întinde 80% pe teritoriul Argentinei, dar cele mai frumoase peisaje se pot vedea de pe teritoriul Braziliei. După ce ai văzut cascada, poți începe o aventură pe Amazon, fluviul care străbate jungla Amazon. Rio de Janeiro și statuia lui Isus de pe Muntele Corcovado îți oferă priveliști de pus în ramă. În această țară descoperi o mare biodiversitate, de la păsări, maimuțe, feline, la pești piranha, cactusi, recifi și cocotieri în Praia do Forte. 
   

Mexic. Mexic este un habitat al speciilor rare. În Mexico City, în fiecare toamnă, se adună milioane de fluturi, într-o rezervație a fluturilor-monarh. Balenele gri și albastre sunt îngrijite la Sanctuarul de la El Vizcaino. În schimb, Mexicul este cunoscut pentru plaje, ruinele și piramidele mayase și aztece.


Costa Rica. În Costa Rica găsim o varietate de forme naturale: junglă, litoral, deltă, cascade, vulcani și parcuri naționale. O mare parte din această țară este protejată. Vulcanul Arenal a erupt ultima dată în 2010, iar zona este declarată Parc Național. Un alt vulcant foarte active este Paos, ultima erupție a fost în 2014. Întreaga țară are trasee și zone eco-turistice. 

În jurul provinciei Limon se află plaje unde broaștele țestoase vin pentru a-și depune ouăle în cuiburi de nisip. Un sistem biologic diverisificat se regăsește în Parcul Național Corcovado cu 13 sisteme de vegetație, 500 de specii de arbor, un mediu care găzduiește o fauna extraordinară. Parcul poate fi vizitat și noaptea. 

Peru. Ai fost în Peru și n-ai văzut Machu Picchu? Atunci n-ai vazut nimic. Ruinele incașe datează din 1450, dar au fost redescoperite în 1911. La capitolul orașe, Arequipa, orașul ce face parte din Patrimoniul Universal UNESCO, este o zona turistică excelentă datorită peisajelor splendide, numeroase construcții, vulcani, rezervații naturale și apă termală. 

De două ori mai adânc decât Marele Canion, Canionul Colca este cunoscut pentru speciile de păsări, în special pentru Condorul Aldin care poate fi vazut în primele ore ale dimineții sau spre seară. Pe lângă aceste păsări mai pot fi zărite flamingo sau colibri gigant. După ce ați putut admira priveliști de pe uscat, puteți alege o plimbare pe Lacul Titicaca, cel mai mare din America de Sud. Insula Taquilla oferă o priveliște deosebită din punctul cel mai înalt al insulei după o urcare de 600 de trepte. 


China. Când te gândești la China, automat îți vine în minte Marele Zid Chinezesc, una dintre cele 7 Noi Minuni ale Lumi. Grădina Mandarinilor Yu prezintă stilul chinezec într-un totul, cu lacuri, dragoni din piatră, copaci și flori, case pitorești, totul datând din secolul al XVI-lea. 

Pe Malul râului Li se află orașul Yangshuo, un oraș care îți oferă o destinație pentru aventură (alpinism și cățărare), precum și pentru un peisaj uimitor. Orașul este înconjurat de varfuri calcaroase  abrupte. Coloanele de calcar aflate în câmpia apropiată orașului Guilin oferă imagini de neuitat ale Chinei. 


Australia. Australia oferă imagini greu de întâlnit pe alte continente. Aici se află “pădurea” oceanului, Marea Barieră de Corali, un adevărat diamant al Pământului ce găzduiește cel mai mare sistem de recif. Muntele Uluru, stânci roșii cu formă destul de ciudată i se mai adaugă și schimbarea culorii în funcție de zi sau de anotimp. 

Și această țară se bucură de un Parc Național, Kakadu, unde puteți întâlni un ecosistem divers: specii de păsări, batracieni, reptile, mamifere și insecte. Doar în continentul Australian se întâlnește cangurul.  

Thailanda. Dacă vrei să vezi îndeaprope elefanții, stilul lor de viață și chiar tabieturile de dimineață sau vrei să interacționezi cu ei, vino în Thailanda, mai exact în Valea Mae Sa. La sfârșitul turului vei putea să te bucuri de o plimbare cu elefanții. 

Teritoriul Thailandei pune la dispoziție turiștilor insule pentru fiecare plăcere. Arhipelagul Phi Phi reunește șase insule, dar uimitoare sunt rocile de calcar. Locul a apărut în filme de success. 

Tanzania. Africa este continentul unde sălbăticia este la orice metru pătrat. Pentru iubitorii de aventură, și trekking puteți escalada Muntele Kilimanjaro, unul dintre cei mai accesibili munți și cel mai înalt punct al continetului. Muntele oferă un peisaj în contradictoriu cu restul zonelor datorită zăpezii care-l acoperă tot timpul. 

Parcul Național Tarangire și Serengeti oferă imaginea unei sălbăticii aparte. Mii de animale vânează și își duc viața în aceste ecosisteme, iar vegetația, precum arborii acacia completează imaginea de sălbaticie. Sereneti găzduiește mamifere mari, dar și specii de păsări, șopârle. 

Spania. Spania se bucură de 15 Parcuri Naturale, pe lângă numeroasele plaje și orașe care trebuie vizitate.  Parcul Teide este cel mai vizitat din Europa și este locul în care se află cel mai înalt munte de pe teritoriul Spaniei, Muntele Teide. 

Teritoriul este plin de roci vulcanice, peșteri, cratere și mini cascade. Schimbați peisajul și puteți merge în Parcul Național Donana unde fauna și flora fac spectacol. Este o zonă cu mlaștini și lagune în care puteți întâlni păsări Flamingo, berze albe, păsări răpitoare. Aici se afla casa a cinci specii de păsări pe cale de dispariție. 


Statele Unite ale Americii. Inevitabil m-am dus cu gândul la Marele Canion, o minune a naturii. Într-o călătorie la Marele Canion trebuie bifat Parcul Național Marele Canion și SkyWalk, un pod de sticlă la 1300 de metri înălțime, care cu siguranță îți va tăia respirația. Pentru iubitorii de temperature mai scăzute, Parcul Național Denali a construit o biosferă diversificată, de explorat. Iar în final am adăugat o imagine a Coastei Verticale Na`Pali din Hawaii. Am punctat câteva dintre frumusețile naturii și bioseferi din cele 10 țări. Aștept să le descoperi pe acestea și, de ce nu, să faci mule alte descoperiri. Lumea este plină de peisaje care îți taie respirația, multe dintre ele sculptate chiar de natură. Pe website-ul Eturia vei găsi mai multe informații despre aceste țări, și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.