Acasă Recomandări Cele 6 leacuri împotriva sărăciei

Cele 6 leacuri împotriva sărăciei

0
DISTRIBUIȚI
Tot timpul ne gândim sau încercăm să ne dăm seama cum au ajuns unele persoane la statutul de milionari. 

Nu am cum să vă prezint cronologia fiecărei persoane dar vreau să vă arăt principalele reguli, nescrise, de la care au plecat majoritatea persoanelor de succes. 

Nu în totate cazurile este vorba de noroc, furturi, delapidări sau „manevre” cât este vorba de ambiție, curaj, pasiune și foarte mult devotament.


1. Începeți să vă umpleți „punguța cu aur”.

Primul pas și cel mai inportant este să economisiți 10% din fiecare venit pe care îl aveți, în fiecare lună, indiferent de sumă dar să nu cheltuiți acest procent NICIODATĂ, indiferent de gravitatea situației.

Încearcă să îți imaginezi că acești 10% sunt o noua taxă implimentată de către stat. La început îi înjuri, ieși în stradă dar până la urmă plătești, corect? Păi de ce să nu ne „plătim” un mic salariu pentru sacrifiicile noastre? 

2. Controlați-vă cheltuielile.

De când v-ați propus să deveniți milionari trebuie să faceți și sacrificii.

În loc de o shaorma sau Mc în fiecare zi, puteți să mai mâncați și acasă. Economisiți și vă înbunătățiți și sănătatea. 

Decât să cumperi 10 tricouri într-o luna, îți poți cumpăra doar doua, care îți plac mai mult.

Ideea de bază este : Evită cheltuielile inutile, mulțumește-te cu puțin iar după un timp vei fi foarte mulțumit.

3. Înmulțiți-vă aurul pus deoparte

După ce ai ajuns la o sumă mai „frumușică” caută să investești.

P.S. Nu investi tot, alocă timp pentru analiza și performanța domeniului de investiție.

P.S. Când te simți pregătit să faci o investiție, caută un domeniu în care te pricepi, deoarece poți monitoriza mai ușor performanța, vei ști când să te retragi sau să mai investești iar în 90% din cazuri, ai șanse foarte mari să mai găsești și alte idei care țin de același domeniu.

4. Aveți grijă să nu vă pierdeți comorile

Ca o mică adăugare față de punctul anterior, nu trebuie să vă bazați pe alte persoane atunci când vine vorba de investiție.

Exemplu: Mă duc la Gigel că mi-a zis că știe cum „merge” treaba cu aurul și îi dau 3000 RON, pe care i-am strâns în 5 luni ca să-mi ia aur și să fac și eu o bișniță „corectă”. NU! Așa riscați să rămâneți fără bani și evident, o să vă demoralizați foarte rău.

5. Niciodată nu ai ajuns la final.

Oricât de ambițios, muncitor sau perseverent ești, niciodată nu poți spune GATA. Mereu lucrurile evoluează iar afacerea sau ideea ta va avea nevoie de un „update”. Cel mai important lucru este acela că nu trebuie să neglijezi nimic.

Exemplu: Ai o cadă și trebuie să o umpli (viitorul tău care trebuie să fie unplut cu bani), iar principala sursă de umplere este robinetul (prima idee a ta), dar realizezi că ai nevoie de un dop ( a doua idee a ta) ca să țină apa și să se umple mai repede. Niciodată nu strică și o găleată( a treia idee a ta) cu care să umpli mai repede cada.

6. Perfecționați-vă talentul de a câștiga

Niciodată nu trebuie ca lucruri materiale să fie pe primul loc (mașini, case,etc) deoarece în cazul în care le pierzi, nu o să mai fi bun de nimic.

Principalul lucru în care trebuie să investești ești TU! Ai găsit un domeniu în care te regăsești, îți place să lucrezi și vrei să evoluezi, sa fi cel mai bun, corect? 

Atunci investește bani, timp și răbdare în tutoriale, cărti, seminare, etc. Dacă ai ajuns la 3.000.000$ și i-ai pierdut nu o să-ti fie imposibil să îi faci înapoi deoarece ai rămas cu abilitățile și talentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.