Acasă Opinii Proteste, manipulări și mult prea multă „caterincă”

Proteste, manipulări și mult prea multă „caterincă”

0
DISTRIBUIȚI
Văzând „protestele” din ultimele zile și reacția unor oameni când vine vorba de „dreptul la liberă exprimare”, îmi vine să arunc laptopul, să-mi fac bagajele și să mă refugiez într-un loc foarte, foarte îndepărtat și liniștit

Chiar asa de greu este să te abții de la comentarii inutile sau instigare la prostie?
 
O petiție online pentru răspunderea penală a personelor care instigă la prostie, se poate? Vă rog insistent.

 
Nici nu știu cum sau cu ce să încep deoarece este un subiect atât de delicat și nu vreau să mă „înec” datorită „experților” în instigare la prostie.
 
În primă fază nu pot să înteleg ce gândesc unii în momentul în care se duc la „protest” însoțiti de câine sau copil și încep să țipe, facă live-uri sau să aprindă blițul telefonului. 
 
Care este diferența între, a sta acasă și a te duce în piață să faci live-uri, să înjuri, sau să urlii? După parerea mea, diferența este că pierzi timp, îți faci nervi și mai creezi și momente de tensiune pentru ceilalți membrii ai familiei care te așteaptă acasă.
 
Știți vorba „Câinele care latră și nu muscă o să moară de foame” ?
 
În momentul în care apar „huliganii” și trec la „fapte”, protestatarii se împraștie iar primul lucru pe care îl fac când ajung acasă este să dea cu pietre în ei, că, de ce sunt violenți…
 
Nici așa nu este bine pentru noi, românii…
 
În momentul în care „s-a terminat programul” și trebuie să evacuezi piața la somațiile jandarmilor, te oprești, îi înjuri și a doua zi de vaiți de gaze dar „frații noștrii” europeni nu se mai vaită când „mascații” le sar direct cu picioarele în piept și îi imobilizează ca într-un meci de judo.
 
Nici așa nu este bine pentru noi, românii…
 
Să încercăm un exercițiu de imaginație…Dacă un patron de firmă scade salariile tuturor angajaților, indiferent de randamentul pe care aceștia îl dau, iar angajații muncesc în continuare, cu drag și spor, ce rost are să le aducă salariile la normal dacă aceștia dau randament maxim cu investiție minimă?
 
Ai înțeles la ce mă refer, nu?
 
Dreptul la liberă exprimare, după părerea mea este înteles greșit. Noi, de cele mai multe ori nu realizăm cât de ușor depăsim limita și trecem într-o altfel de extremă, cum ar fi: instigare la ură, violentă, discriminare, etc.
 
Nu am studii în drept, nici părinți, rude sau persoane apropiate care să lucreze în acest domeniu, dar sunt aproape sigur că, dacă trecem această „barieră” și păsim în altă extremă, putem răspunde penal sau contravențional.
 
 
Nu vreau să instig la violență sau să mă declar un lider, geniu care le știe pe toate sau poate să facă lucruri mărețe. 
 
Mă aduce la disperare un singur lucru, și anume INSTIGAREA LA PROSTIE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.