Acasă Opinii 15 mai. Sentiment de libertate

15 mai. Sentiment de libertate

0
DISTRIBUIȚI
15 mai e data pe care o așteaptă toți românii. Vom putea ieși din nou pe stradă fără declarații pe propria răspundere, fără să fim nevoiți să dăm socoteală. Vom putea recupera ceva ce aveam impresia că ne-a fost luat.

DAR!

Trebuie să ținem cont de niște reguli. Normale, până la urmă, pentru că nenorocirea nu s-a terminat. Nu trebuie să umblăm în grupuri mai mari de trei persoane, trebuie să purtăm în permanență mască și nu vom avea acces pentru început în mall-uri, după cum anunță autoritățile. Bineînțeles, ideal ar fi să nu ne îngrămădim nici la petreceri și chefuri de 15-20 de persoane pentru că n-am rezolvat nimic.

”Păi bine, mă, și ce câștigăm după data asta de 15 mai?!”


Câștigăm, sau mai bine zis recâștigăm, sentimentul de libertate pe care îl pierdusem odată cu declararea stării de urgență. O să învățăm să prețuim mai mult banalul de zi cu zi. O să vedem cu alți ochi viața pe care mulți dintre noi o consideram plictisitoare într-o oarecare măsură.

Și cred că pot să zic fără rețineri că am învățat multe în toată această perioadă de stat acasă. Am descoperit lucruri despre care nu credeam că ne vor plăcea vreodată. Mulți au învățat să gătească (și un ou fiert tot ‘gătit’ se numește), și-au dezvoltat vocabularul mai mult sau mai puțin bogat citind cărți sau au văzut documentare.

Și mai avem timp să facem toate lucrurile astea!

Deci, revenind la ideea principală, cred că ieșim destul de câștigați din izolare. Treptat, cu răbdare, cumpătare și responsabilitate ne vom recâștiga viețile.

Va fi bine! 🙂 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.