Acasă Opinii „Mascații” și Jandarmeria | Lucruri pe care nu le știai despre ei

„Mascații” și Jandarmeria | Lucruri pe care nu le știai despre ei

0
DISTRIBUIȚI
Din cauza acestui mic „arest la domiciliu” datorat pandemiei, sunt oarecum obligat să petrec mai mult timp pe social-media. În aceste zile chiar nu am avut cum să mă ”ascund” de acel filmuleț cu cetățeanul revoluționar care a încercat să învingă poliția ”pe teren propriu”, ca să vorbim în termeni fotbalistici. Dar a pierdut, așa cum era de așteptat. Că de asta se numesc ”AUTORITĂȚI ALE STATULUI”. 

În fine! Ridic un semn de întrebare. De ce nu iau în calcul oamenii ca dânsul posibilele consecințe ale acestei atitudini de ”smardoi”? Nu îți pui întrebarea „dacă mă bate?” Păi și atunci când înjuri sau instigi la violentă către cadrele militare, nu îți mai pui această întrebare? Nu spun că ar trebui să adopte violența în toate cazurile la care sunt trimiși. Adevărul este că mai sunt și printre ei militari care fac abuz în funcție sau exces de zel.
 
Cine sunt jandarmii? Jandarmii sunt oameni ca și noi, cu griji și probleme acasă. Pe lângă asta, aceștia sunt cadre militare, depun un jurământ și primesc gradul de pe umăr. Un alineat din jurământ spune în felul următor :„…Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare”. Deci? Ei dacă încalcă, ocolesc sau neglijează un ordin direct pot răspunde în fața Tribunalului Militar, care este mult mai aspru față de cel Civil.
 
Cine sunt „mascații”? Aceștia sunt tot oameni ca și noi, cu griji și probleme, pe care trebuie să le uite când imbracă uniforma și de asemenea sunt și ei cadre militare. După multe ore de antrenament fizic, teste psihologice și trageri cu diverse armamente, aceștia trebuie să ofere sprijin pe străzi. Și nu este deloc ușor.
 
„Pădure fără uscaciune, nu există”, totuși și ei au frustrații lor. Nu vă gândiți că îi ridic la statut de îngeri, dar fără ei, pe străzi ar fi un haos de nedescris și oricât îi hăituim ei, totuși, vin în sprijinul nostru.
 
Mesajul pe care vreau să-l transmit este simplu. Ar trebui să ne documentăm înainte să „aruncăm cu pietre” în cineva și să luăm în calcul eventualele consecințe pentru faptele noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.