Acasă Externe Top 5 cele mai ieftine orașe din Europa

Top 5 cele mai ieftine orașe din Europa

0
DISTRIBUIȚI


Planificarea unei vacanțe poate fi unul dintre lucrurile care-ți dau mari bătăi de cap. Cu toții ne dorim să vizităm cele mai frumoase locuri, poate chiar să descoperim fiecare țară din Europa. Există o mulțime de orașe cu destinații fantastice, pentru care nu trebuie să pui la bătaie toate economiile pe care le ai. 

Potrivit site-ului www.jonesaroundthewolrd.com, orașele cele mai ieftine se află în Europa de Sud-Est, respectiv Europa Centrală. Va oferim 5 destinații prin care putem sa descoperim Europa cu un buget redus. 

1. BUDAPESTA, UNGARIA 

Capitala Ungariei, construită pe mai bine de 130 de izvoare termale, se află în topul celor mai ieftine orașe din Europa. Poti avea experiențe de neuitat vizitand obiective turistice gratis, precum: Insula Margaret, Memorialul evreiesc “Pantofi de-a lungul promenadei Dunarii”, Bazilica Sf. Stefan, Curtea Gozsdu, iar Dealul Gellért oferă o vedere asupra întregului oraș, ridicându-se la o altitudine de 235 de metri. În plus, arhitectura și clădirile oferă un view grozav al capitalei.


2. CRACOVIA, POLONIA 

Un oraș care te va conduce, cu siguranță, într-o atmosferă medievală este Cracovia. Al doilea oraș ca mărime din Polonia, Cracovia este o destinație perfectă pentru a-ti petrece weekendul, si mai ales cu un buget redus. Puteti vizita aici Rynek Główny, una dintre cele mai mari piețe medievale din Europa, iar o mulțime de străduțe duc spre locuri pitorești: Castelul Wawel, Muzeul de Artă Czartoryski, etc. Și încă un amănunt, viața de noapte este efervescentă datorită alcoolului care este ieftin.


3. VILNIUS, LITUANIA 

Cu toate ca este un oraș mic, iar pe mulți poate nu-i va atrage ca alte capitale europene, credem că merită o șansă de al descoperii. Capitala Lituaniei încântă ochiul cu operele în grafitti, dar ce nu trebuie să ratezi sunt Uzupis, Pylimo Street și Olimpieciu Street. Pe ce-a dea doua stradă veți găsi faimoasa operă Trump/Putin. Panorama orașului ne arată faimoasele acoperișuri portocalii din Vilnius. Acestea pot fi admirate de pe acoperișul Universității de stat sau din clopotnița Bisericii St. John. Centrul Vechi al orașului face parte din lista patrimoniului UNESCO. Labirintul de străduțe și pereții colorați îți vor oferi o persepctivă minunată asupra orașului.4. PORTO, PORTUGALIA

La prețuri avantajoase puteti experimenta o parte din minunata Portugalie, bucurându-vă de mâncare regională, printre care și faimosul vin de Porto, și de variante bune de cazare. Printre obiectivele turistice care te vor încânta se numără cartierul Cais da Ribeira aflat pe malul râului Douro, un mediu proprice socializării și relaxării. Podul Dom Luis I este o structură iconică în Portugalia și a fost contruit de arhitectul Gustave Eiffel. O plimbare pe trotuarele înguste ale podului oferă priveliști fantastice asupra cheilor orașelor. Pentru a descoperii inima verde a orașului Porto, o alegere perfectă este vizitarea Gradinilor Palatului de Cristal. Pe lângă specii de plante și animale exotice, parcul este înfrumusețat și de fantâni și statui alegorice. 5. ISTANBUL, TURCIA  

Singurul oraș din lume care se întinde pe două continente, Asia și Europa, este o destinație de top pentru ce are de oferit. Cu toate că este o destinație căutată de foarte mulți turiști, hotelurile, restaurantele și obiecivele turistice cotra-cost pot fi destul de costisitoare. Dar dacă alegi varianta street-food, o mancare delicioasă și iefitină, și apelezi la aplicații de închiriat apartamente, costurile vor fi destul de mici. 

Intrările în moscheele din Istanbul sunt gratis, iar de neratat este Moscheea Albastră, decorate cu placi de ceramic azurii. Nu poti veni în Istanbul și să nu mergi la Marele Bazar, cel mai mare bazar din lume. Intrarea este gratuită și se găsesc produse pentru toate buzunarele. O plimbare pe podul Galata îți oferă alte imagini fabuloase din Turcia. Poti admira de aici “Cornul de Aur” și Strâmtoarea Bosfor. Daca scoți din buzunar 25 de lire poti urca în Turnul Galata care îți oferă un view asupra orașului.  Parkul Yıldız este și el un obiectiv de vazut cand ajungi în Istanbul datorită vederilor panoramice asupra Bosforului. Parcul este un loc popular de picnic în special pentru weekend-uri. 

Ne poți susține aici: https://www.patreon.com/bloguldecartier

Ne găsești și pe Facebookhttps://www.facebook.com/bloguldecartier/

Ne găsești și pe Instagramhttps://www.instagram.com/bloguldecartier/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.